Tea Time op een bijzonder locatie

Ontdek een stukje Engels culinair genot met familie, vrienden of collega’s in een voor u vertrouwde omgeving Een high tea, afternoon tea of een high wine
De oorsprong van een High Tea is ontstaan in Engelse Bedford. Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine gerechtjes.
High Tea is een term die in Nederland wordt gebruikt voor een lunch (meestal van 14.00 uur tot 16.00 uur) waarbij bepaalde gerechten worden gegeten, en bepaalde dranken worden gedronken. De gerechten kunnen zowel zoet als hartig zijn. Het zoete eten zijn bijvoorbeeld Scones met jam en room, cake en koekjes. Daarnaast wordt meestal thee gedronken, maar soms ook koffie of vruchtensap. Het hartige eten bestaat meestal uit quiche, sandwiches en hartige hapjes.

Afternoon tea (Nederlandse spelling: afternoontea) is een lichte maaltijd die in Engeland tussen 15.00 en 17.00 uur wordt gegeten.